Ga naar de inhoud

Projecten

Een greep uit onze projecten

Meerjarig onderhoudscontract LyondellBasell

LyondellBasell, één van ’s werelds grootste onderneming die plastic en chemicaliën produceert en raffineert heeft met NLB een langdurig onderhoudscontract afgesloten voor de fabrieken in de Botlek en Europoort.
Een mooie stap verder voor een stevige basis in het Europoort / Botlek gebied. 

Onderhoudscontract EVOS Oost

Voor de grootste tank- en overslag terminal van Amsterdam voeren wij het Piping & Mechanical onderhoud uit. 
Daarnaast vervangen en/of repareren wij in een separaat contract het leidingwerk en aanverwante werkzaamheden overal op deze terminal uit, met als doel om weer helemaal te voldoen aan de laatste wet- en regelgeving

Aanleg van brandwaterleiding voor tankput

Voor EVOS Rotterdam hebben wij de brandwatervoorziening aangelegd voor de nieuwe tankput en pompput.
Het werk betrof het inkopen, prefabriceren, monteren en testen van brandwaterleidingen. De manifolds zijn door ons geprefabriceerd in onze prefabshop in Europoort en de ringleidingen middels Vitaulic aangelegd ter plaatse.

Warm water- en steamtracing

Vernieuwen of nieuw aanleggen van warmwater- en/of steamtracing wordt door ons uitgevoerd. Bij dit project in Rotterdam hebben wij de bestaande warm water tracing vervangen door nieuwe koperen leidingen. 

Aanpassen van infrastructuur voor opslag van biobrandstoffen

De opdracht betreft de uitvoering van de werktuigbouwkundige- en staalconstructiewerkzaamheden bestaande uit;
Het aanpassen en nieuw aanbrengen van leidingwerk in een tankput, in twee pompkamers, op diverse piperacks en op een Jetty.
Daarnaast moeten bestaande pompen verplaatst en nieuwe pompen geplaatst worden als ook divers ander equipment 

Montage van Vapory Recovery Unit bij GPS Amsterdam

Om aan de meest recente en strengste milieu eisen te voldoen plaatst GPS een VRU. Ons is gevraagd om deze unit te monteren en te plaatsen. Deze unit is aangevoerd in 5 containers en zal volledig tot de laatste bout gemonteerd worden door ons. Dit vereist goede werkvoorbereiding, tekening lezen en gekwalificeerde NLB-monteurs om dit op de juiste, door de leverancier opgegeven, manier te bouwen. 

Aanleg ondergrondse leiding Europoort

Om twee locaties (VTTI en Alco Energy) met elkaar te verbinden hebben wij een ondergrondse CS 8″ leiding aangelegd. De aanleg betrof ook twee gesloten front boringen, waarvan één onder het spoor. 

Ontwerpen, leveren en aanbrengen van 16"leidingwerk

Op Euro Terminal Amsterdam  heeft NLB de 16″ en 12″ zuig- en persleidingen ontworpen, geleverd  en aangelegd.  Deze werkzaamheden moeten in een zeer korte tijd uitgevoerd worden om de leegstand van de drie tanks tot een minimum te beperken.

Eurotank Terminal Amsterdam

Meerjarig onderhoud Eurotank Terminal in Amsterdam

Eurotank Terminal Amsterdam (onderdeel van VTTI) heeft alle mechanische onderhoudswerkzaamheden uitbesteed aan NLB.
Op dagelijkse basis wordt door ons onderhoud gepleegd aan leidingsystemen inclusief staalconstructies/bordessen en appendages.
Ook het (de-)monteren en in-house schoonmaken van detonatie-arrestors, PSV’s en afsluiters behoort tot deze activiteiten.
Daarnaast hebben wij een 24/7 storingsdienst voor calamiteiten.

Aanleg 30”-leiding TEAM Terminal in Rotterdam

Op TEAM Terminal in Rotterdam heeft NLB een 30” aanvoerleiding vervangen. Het betrof hier de volledige scope van engineering tot uitvoering en testen van deze leiding. De leiding is in zijn geheel ingemeten en geprefabriceerd en daarna ingebouwd ter plaatse.

TEAM Terminal
Inter Terminals Amsterdam

Onderhoud en Projecten bij Inter Terminals Amsterdam

Voor Inter Terminals Amsterdam doet NLB naast het dagelijkse mechanische onderhoud ook diverse projecten. Eén van die projecten is het vernieuwen van aan- en afvoerleidingen voor diverse Tanks, inclusief TRV leidingen en appendages. Leidingen worden voor een groot gedeelte in onze werkplaats gemaakt om een zo kort mogelijke downtime te hebben voor onze klant.

Hot Oil Project bij Euro Tank Terminal

Euro Tank Terminal in Rotterdam heeft NLB kortgeleden opdracht gegeven voor de aanleg van 10” aanvoer en retour leidingen voor het Hot Oil systeem. Hiermee worden de verwarmingsspiralen in de tanks verwarmd.
Daarnaast zijn diverse Tie-ins gemaakt op de verladingssteigers om deze om te sluiten van Gasolie naar Fuelolie. Dit gebeurde in een zo kort mogelijke tijd om de verladingen zo min mogelijk te onderbreken. Alle werkzaamheden vinden plaats in een in operatie zijnde omgeving.

Rainbow project op de LBC Terminal

Voor het Rainbow project op de LBC Terminal in Botlek Rt, hebben wij 14,5 km RVS- en 5 km CS- leidingwerk in diverse diameters aangebracht. Dit gebeurde in zowel de pijpenbrug als in de tankputten. In de piekperiode werden deze werkzaamheden met meer dan 100 projectmedewerkers uitgevoerd. Alles op een zeer veilige manier waardoor wij ZERO LTI’s mochten rapporteren op 144.000 manuur.

Houtvergassingsinstallatie voor Bio Energy Netherlands

Wij hebben geassisteerd bij de bouw van de eerste houtvergassingsinstallatie van Bio Energy Netherlands in de haven van Amsterdam. Deze commerciële houtvergasser is de eerste van zijn soort in Nederland. Inmiddels is deze installatie in gebruik en ondersteunen wij met diverse aanpassingswerkzaamheden als ook het in-house reinigen van de Flame-Arrestors.b

houtvergassingsinstallatie
Recyclingfabriek

Recyclingfabriek voor Plastic Recycling Amsterdam

Voor Plastic Recycling Amsterdam hebben wij diverse werkzaamheden uitgevoerd tijdens de bouw en opstart van de recyclingfabriek. In deze recyclingfabriek maakt men gebruik van Magnetische Dichtheid Scheiding (MDS): een speciale technologie die het recyclen van gemengde plastic afvalstromen aanzienlijk efficiënter maakt.
Wij hebben diverse equipment stukken geplaatst, gemodificeerd en gefabriceerd.

Connect H01 to VRU Project bij Euro Tank Amsterdam

Het project behelsde het aansluiten van 4 tanks op een VRU unit. De installatie bestaat uit een 10” dampleiding die op een 4 meter hoge pijpenbrug is gelegd. Elke tank heeft een dedicated dampleiding gekregen. De werkzaamheden van NLB omvatten:

  • Leveren, prefabriceren en installeren van bovengronds leidingwerk in CS met diameters van 3” t/m 10”.
  • Leveren en installeren van de staalconstructie.
  • Plaatsen van equipment (fan, knock-out drum en een drain vat).
  • Tie-in op het bestaande leidingsysteem.
    Hydrostatisch testen van alle systemen.
Teeropslagtanks Project

Teeropslagtanks Project bij Tata Steel in IJmuiden

Tata Steel heeft NLB gecomplimenteerd na de oplevering van het Teeropslagtanks Project bij KooksFabriek 2. Nadat de bestaande teeropslagtank eind 2015 was afgekeurd besloot Tata Steel deze te vervangen door twee nieuwe teeropslagtanks met ieder een capaciteit van 950m3. In opdracht van maincontractor Geldof NV is door NLB het leidingwerk compleet vernieuwd. Dit leidingwerk betrof onder meer stoomtracing (DN15), stoomleidingen (DN150) en teerleidingen (DN200). Het project is gefaseerd uitgevoerd zodat Tata altijd één tank in bedrijf kon houden. In mei 2016 is de eerste nieuwe tank in gebruik genomen en in september 2016 is ook de tweede tank door Tata Steel in gebruik genomen.